Szellemeket lát? Mentális problémákkal küzd? Természetfeletti képességekkel rendelkezik? Keresse a Garan no Dou detektívügynökséget!

Ryougi Shiki

Ezen az ügynökségen dolgozik 2 (azaz KETTŐ) darab érdekesebb tálentum de ebből csak a feljebb említett ex-skizo elmebeteg darabolós gyilkosra fogunk kitérni. A másik Aozaki Touko aki amúgy meg az ügynökség főnöke, és amolyan idéző/varázsló-féle.

Nem rejtem véka alá, Shiki az egyik kedvenc anime szereplőm, mióta láttam a Kara No Kyoukai mozikat, teljesen megfogott az amúgy a sztori szerint üres karaktere. Mivel esetében tudathasadásról volt szó, és mint később a férfi SHIKI személyiségét jól kivasalta egy arra járó személygépjármű, 2 évig bekómázva fetrengett egy kórházban, és ébredése óta azon van, hogy valamivel kompenzálja az elvesztett személyisége után visszamaradt űrt. Így egy számomra egész érdekes egyveleget alkot ez a szótlan, érzelmileg nyers karakter, melynek a gondolatmenetét azóta se sikerült teljesen megfejtenem. Rendelkezik egy olyan képességgel, mellyel mind élő, mind élettelen dolognak látja a benne rejlő “életvonalát” és az eredetének pontját. Ezáltal képes BÁRMIT elpusztítani, csak el kell vágnia az adott dolog vonalát és már kész is. Legyen az kő, fa, zombi, varázslat, szellem, taliga aprómajom.