Ki a jó telibevert ganajtúrót érdekel Amidala, vagy Leia hercegné, ha az űrbarangolások közepette ilyen csirkékbe is bele lehet botlani? Baka Han Solo, a csotrogány hiperhajtóműved ilyen messzi galaxisba nem vitt?

Faye Valentine


Nos igen érdekes képzavarral nyitottam az első sorokat, de ne tévesszen meg senkit a Szar Warsz említése, a két univerzum csak annyiban hasonlít egymásra, hogy űrutazós sci-fi mind a kettő.

Na de hogy ne terelődjünk el nagyon a témától, Faye nem az a csaj, aki kemény munkával éri el azt amit szeretne… a Cowboy Bebop további legénységének nagy bosszankodására. Igen kifinomult karakterrel van dolgunk, aki soha nem bízik meg senkiben, mindenen és mindenkin hasznot akar húzni. Hazudni meg úgy tud, ahogy a Niagara vize folyik. Meg is van az eredménye, a sorozat folyamán többször is láthatjuk, ahogy bilincsbe verve küszködik, de ez olyasmi, mint a “ki mint vet, úgy arat”című mondás. És ugye milyen jól néz ki? Jól tartja magát az öreg, 77 éves létére, de hát ezt teszi a hibernáció. Ő ugyan nem szenvedett a hosszan tartó szépségért, de cserébe halvány lila segédrendőri fingja nincs róla, hogy mi történt vele azelőtt, hogy fagyasztott burgonyát csináltak volna az agyából. Aztán mikor kinyílt a csipája, csodák csodájára megszületett a feministák álma. Az ember, aki hímtag nélkül is olyan karizmatikával rendelkezik, aminek nem lehet nemet mondani. Az ember, aki hímtag nélkül is akkorát üt, mint egy kibebaszott légkalapács. És végül, de nem utolsó sorban, az ember, aki hímtag nélkül is tud járművet vezetni, legalább olyan szinten mintha volna neki. Csodálatos, nem? A lőfegyverek kezelését pedig nem is említettem, pedig van tehetsége hozzá.

Pont az ilyen, és ehhez hasonló jellemzői adnak neki akkora egot, hogy a Bebop további lakóival olyan szintű összeférhetetlenségi faktor lép fel, hogy az már veszélyes. Egyszer le is lép, de valahogy aztán mégis konszolidálódik a helyzetük, és a karakterfejlődésnek (amit ritkán látunk animeben) köszönhetően egész elviselhetővé válik a jelenléte, és képes érdemi segítséget nyújtani a pénzszerzés rögös útjain, mert nem mellesleg a fejében agy is van a káposztalepkék mellett, és nem fél használni! Hiába, a külső nem minden. Lehet hiányos a csomagolás, attól még nem biztos hogy teljesen belelátunk a tartalmába 😉