Na hát na, csak hogy én is adjak valami életjelet magamról, itt vagyok, élek és virulok, nameg szarul hazudok, de! Nagy gratula az ezt megelőző, kooperatív munkával összehozott kis vendégpostnak, igazán csini darab lett! Kussolási időm alatt sikerült végigvánszorogni a Book of Bantorra nevet viselő, fantasy +  XVIII. század iparosodásával (ha nem mondok egetverő hülyeséget, de ha mégis, szarok bele) összekeveredett kis… ömm… turmixot. na. Szóval ilyesmi környezetben játszódik a mű, és a sorozat részei alatt igencsak szemen bökött egy jelenség:

Noloty Maruchie


Na gyerekek, ki szereti a túrórudit? Seeeeenkiiiiiii??? Hát akkor több marad nekem. Ez a pipi, bizony egy igazi kis túró, de olyan csokiöntettel rajta, hogy megnyalnád utána mind a húsz ujjadat, az fix! Már csak a dupla mogyoró hiányzik hozzá, de mivel igen nagy a lankadtkolbi koncentráció az általános előferdülési helyein, sajnos ez a fícsör megint csak  a mocskos fantáziájú és kizárólag2D-re élvező pancser doujinrajzoló tetvedékek az erotikusabb tartalmakat kedvelő, és ezt papírra vető művész urakra hárul. Addig meg megmarad a tiramisunak. Kár., de hát ez van. Az eyecandy-k szomorú és ritka kivételektől eltekintve, megmásíthatatlan sorsa az, hogy még jegylyukasztás előtt tepernek fel a mennyországba, persze drámaibb hangvételű mű esetén. A rohadt bliccelők. Avagy másféle tragédia éri őket, ami szintúgy korlátozza boldogságuk kiteljesedését, de ezen nem akarok itt túl sokáig lovagolni, mert már nekem reccsen bele a kis szívem. Vagy nem. Mondjuk igazából nem is tudom melyik a jobb. Ha sikerül a liliomtiprás, akkor meg az nem tetszik, a frászkarika se igazodik má ki rajtam, az egyszer biztos. De az is, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor örültem őszintén ilyesminek. Pedig láttam már ezt-azt.

Ééééés már megint nagyon eltekeregtem a sávomból, szóval index balra be, és csurgás szépen vissza. Noloty-ra, a sorozatban való első megjelenéseikor még nem igazán fektettek nagy hangsúlyt, csak egy pár képkockát kapott, amelyben épp vagy elhessegették a picsába, vagy jól megdorgálta a helyi übermammer azért mert éppen lámáskodik a nagy értékű “könyvekkel”. Azért az idézőjel, mert esetünkben a könyvek alatt nem éppen Stephen King – Ragyogás, avagy J.R.R. Tollkijön – Gyűrűkúrára, avagy hasonlókra gondolok, hanem egy megmurdelt valaki életének amolyan forgatókönyvére. Tudod, mint mikor feldobod a pacskert (ja, nem tudod… ) és lepereg előtted életed filmje. Na ez olyan. Csak free-to-share verzió. Ezek gyűjteményét, azaz Bantorra könyvtárát pedig a “Fegyveres Könyvtárosok” (de hülyén néz ez így ki, magyarul) nevezetű szekus alaKULAt őrzi, mindenféle eszközzel. Tehát az első benyomás a könyvtáros növendék leányzóról, hogy “no, van egy ilyen ügyefogyott de valahogy legalább kinéző csökött mellékmellékszereplő is… fasza.” De ahogy haladunk előbbre a storyval, és körülbelül lezárulnak a bemutatkozó körök az animeben, nagy meglepetésünkre előkerül ő is, mint főbb cselekményszálat vivő valaki, és itt bújik ki a szög a zsákból. Tökönrúg, vág, csíp, harap, fejel, csinál ez mindent, de szigorúan olyan feltételekkel, hogy nem öl meg senkit, és semmit. Hogy miért? Azért mert van egy olyan aranyosan gyökér elképzelése, hogy az övé a világ, és annak minden tartalma. Namármost ebből következik, hogy miért pusztítana el olyasmit, ami az ő tulajdona ugye. Ha kárt tesz benne, végülis az még belefér, de megölni? Neeeeehehehemm. Olyan makacsul ragaszkodik ehhez az elvéhez, hogy nincs az az isten. Még ha a saját élete is forog kockán? Ugye látjátok már hova akarok kilyukadni… ez pedig nem a happy-end féle tündérmese ahol a naivan hülyék is jól járnak, akármennyire is reménykedünk. De hát aki nem látta még a művet és megkedvelte a karaktert mint jómagam is, annak bizonyosan lesz egyszercsak egyik részről a másikra hipphopp pofáncsapás erejű meglepije : ) Felmerült bennem ugyan még az is, hogy ugye ha szeret a világon mindent, vajon a szeretete egyenlően oszlik mindenfelé? Mert akkor meg már majdnem olyan magasságokba emelkedne mint a keresztény Isten. De ez meg már vallásfilozófiába kezd átmenni, így hát gyorsan be is fogom, és elvezzétek a finom fiatal husit. Nyammmmmmmm….

Monitorra vigyázni! Összenyáladzás általi zárlat okozásáért szerintem sehol nem vállalnak garanciát! :]