Gondoltam lassan ideje lesz leváltani a zöldfejű menyecskét a topról, és mit ad a gép, hirtelen felismerésként hasított a fejembe, hogy bizony van itten még ilyen potenciális nyalókajelöltünk is. Számomra ez most amolyan hidden treasure:

Maria


És, hogy a környezet is változzon, ne csak a fap alany, a poros alvilágból átmásztunk egy másfajta világba. Ami szintén al-, csak mégis egy kicsit másképpen. Még pedig az Arakawa folyó hídja alatti kis  mikroközösségre gondolok én itt, mely bemutatja, hogy milyen lehet az élete egy rakás lepukkant szerencsétlenségnek egy folyómederben, ha elég nagy a képzelőerejük… vagy a marihuana tűrésük. Eeeegen, egen, ők a modern japán hippik, akik megelégelve a rájuk tespedő civilizációt, inkább fogták magukat, és leköltöztek a híd alatti töltésre, hogy ott majd ők jól el éldegélnek magukban, a maguk hangyásságával,szépen, boldogan. Azt, hogy béke miért maradt ki, csupán annak köszönhető, hogy ennek az állapotnak a jelenléte az említett helyen igencsak megkérdőjelezhető. Már csak elég ránézni a helyi plébános nénire, vagy a főnök kamukappára, és rögtön leesik, még annak is aki eddig nem hitte, hogy itt bizony mindenki mentálisan kattant. Igen, még a főszereplő is. Ez pedig azt eredményezi, hogy valaki miatt minden napra jut valami apró-cseprő (mega-giga) dolog, ami felpezsdíti kis közösségünk mindennapjait.

Minket, pedig egy jelenség pezsdített fel még ezen túl is, s bár nem vagyunk vele egyedül, az a faluvégi kurtakocsm… izé. Szóval a medervidéken valahol elhelyezkedő apró kis borjúfarm. Vagyis annak az üzemben tartója, Maria. Az ő dolga a kis csoportban az hogy a helyieket ellássa tejtermékekkel. Amivel úgy alapjáraton nem is lenne gond, el van ő úgy a kis farmján magában. De csak egy ideig. Ez a nagyobb problem, legalábbis a többi, többnyire férfinemű buckalakó számára. Mert amikor megjelenik, akkor hozza magával a száját is(!), amin meg is szólal(!!) és abból bizony olyan savat tol elő, hogy az rettenet. Igazi szadizós állat trollbiatch. Random megjelenik a nem akárhogy kinéző testrészeivel együtt, szól 1-2 olyan szívből jövő jóindulatot, és körülötte  az emberek elkezdik elásni magukat. Hát mi ő, ha nem pro, kérem. Még a legkeményebb fából faragott nővért is pár szép szóval lerendezi, mondjuk köszönhető ez annak is, hogy utóbbit gyengéd(-nek nehezen nevezhető, inkább ahhoz halványan hasonlító) érzelmi szálak fűzik témánkhoz, ami kinézetét, és talpraesettségét tekintve nem is csoda. Bukik a mérges nyelvű csibére a drága. Megerősítésképpen csak rá kell sassantani az alábbi képsorozatra.