Legyen az új év első postja a postások gyöngyÉÉ (lehet vicces, lehet nem, de a ragozás miatt guglit kellett felütnöm. Nyelvtan 1-es, leülhetek tudom, de akkor is jól esett egy kicsit rombolni a magyartot. Mellesleg, milyen szép baltával faragott mondat lett ez? Mindegy, má így marad… : D )

Ishu Benikawa

Jelen menyecskénk a Xam’D: Lost Memories című alkotásban tűnik fel, mint a nemzetközi posta  egyik hajója, a Zanbani kapitánya. Főbb jellemvonásai közé tartozik az alulöltözöttség (jogos, mert van is mit kidobni ^^), a láncdohányzás és a szeszivás, a “stukkerből minél több, annál jobb” mentalitás, és a legénység különböző tagjainak irgalmatlanul történő pofáncsapkodása. Bár ez utóbbi, különböző forrásokból megerősíthetően, csupán abban az esetben fordul elő, ha azok, a a rangidős felelős hölgyeményünk megítélése szerint valamiféle bődületes hibát követtek el.

Például nem mutatkozunk be, mint újonc, cserébe bécsikapu méretű pofával rendelkezünk…

Tehát a feljebb monitorra vetett sorok arra engedik következtetni az olvasót, aki esetleg még nem tapasztalta a forrásművet, hogy egy szabadelvű, ámbár mégis szigorú, “családjára” odafigyelő személyről van szó, aki ha kell, teljes mell- és nehéztüzérségbedobással küzd azért, hogy a hajóján minden abban a kerékvágásban gördüljön, amelyben megóvhatja a többieket a csúnya birodalmi rohamosztagosoktól  halatoméhes ezredes uraktól, tribal mintásra kifestett arcú őrültprofesszoroktól, és egyéb xenomorph-szerű képződményektől.

Nakiami-val, a sorozat egyik fontosabb szereplőjével mélyebb kapcsolatot is ápol, lévén ő már egész kicsi kora óta Benikawa-val utazik, és hősnőnk feltehetőleg rajta élte/éli ki anyai ösztöneit.