Mai BOMBAsztikus ajánlatunk:

Uryuu Minene

Vele a Mirai Nikki [Future Diary] nevezetű alkotásban találkozhatunk. Első nekifutásra tipikus elmebeteg szereplő, akiről az jutott az eszembe, hogy a gyermekkori traumája az volt, hogy nem petárdázhatott szilveszterkor, így most felnőtt fejjel éli ki ugyanezt a szórakozását, csak kicsit nagyobb volumenű robbanóanyagokkal. Na de ez ugye nem teljesen így van, mint ahogy a mű címe is mutatja, a negatív devianciára erősen közrejátszik egy bizonyos játék is, amely elég komolyan  vérre megy. Amolyan átszerkesztett Battle Royale működik a háttérben, annyi különbséggel, hogy mindenki szabadon mozoghat, szabad kezet kap módszereihez, korcsoporttól független, a végén pedig isteni hatalom a főnyeremény. A plusz extrát, ami elég meghatározó is a játékosok számára, azt a mobiltelefonjuk nyújtja, mely személyenként különböző formában, de tudtukra adja a jövő eseményeit, így ennek fényében tudnak cselekedni, és vadászni egymásra.

Namost, Minene-nek a “menekülés” nevezetű jövőt meginformáló skill jutott, amely, nevéhez híven, gebasz esetén kikalkulálja a sértetlenül való távozásra legalkalmasabb eseménysorozatot. Elég jól hangzik, nem? De sérthetetlenséget ez se nyújt, mert sajna lehet olyan mély szarba lépni, ahonnan aztán elég nehéz kimászni úgy, hogy az ember ne maradjon büdös. Ha egyáltalán ki tud mászni. Na pont az ilyen szart hívják ebben a játékban találóan “Dead End”-nek, azaz zsákutcának. Ha ez megjelenik a megjövendölt üzenet végén, az gyakorlatilag annyit tesz, hogy sakkot kapott az illető, és lehet azon pörögni, hogyan járjon túl a másik eszén. Na de most erről ennyit.

A csaj a játékba egy meghiúsult terrorista merénylet kapcsán került be, mely a katolikus egyház ellen irányult, és majdnem otthagyta a fogát. Célja, hogy a megadatott második lehetőségével élve, megnyerje a játékot, majd az ezt eredményező “vudumedzsikkel” eltörölje a vallási szervezeteket a Föld színéről. Különösen azokat, melyeknek Isten a központi alakja. A kiváltó ok, egy korábbi incidensre vezethető vissza, melyben egy középkeleti családi utazás során, Izraeli-Palesztin tűzharcban szülei életüket vesztették, ő pedig kicsinek magára maradt… szar már neki. Ezért görcsösen Istent, és a vallást hibáztatja, mondván ők vették el tőle a szüleit (amiben mondjuk látok én is némi rációt, mivel fel nem foghatom, hogy miért kell különböző vallási meggyőződések miatt életeket kioltani… bár… de, értem… hatalom). Tehát most, hogy már nagyjából megmagyaráztam, hogy mi miért, meg hol, meg mennyi, azt is elmondom, hogy az első látásra kattant ribiről, a cselekmény kibontakozása folyamán kiderül, hogy kattantnak kattant marad ugyan, a módszerei miatt (mondjuk, ki nem? Y U No-hoz : D képest még kisangyal így is), de azért mégse egy lelketlen állat. Csak hát ehhez az utolsó kijelentésemhez képest kicsit sokszor vág “előnytelen” mosolyt (qrva anyját, maga az ördög nem mosolyog így), mikor éppen darabjaira hullanak előtte az emberek xD

Ja és az üvegszeme a sexepilje : D