Mivel nem rég láttam Jörmungand-ot, még relatíve friss emlékeim vannak róla, pontosabban a benne személyi hadsereg részét képező bizonyos ex-katonáról, így hát még ki is írom még gyorsan, melegébe’, nehogy a feledés homályába merüljön időnek előtte. Na meg mindig is szerettük a tökös csaj jellegű karaktereket, és nincs ez másképp jelen esetben sem, így álljék őkelmének is egy rövidke tájékoztató emitten.

Sofia Velmer

(Valmet)

Valmet kisasszony igazi vérpunci. Többször bebizonyosodott, hogy keményebb mint a koporsószeg, de nem is várunk mást olyasvalakitől, akinek a vérgőzös csataterek, és rakatnyi halál látványa után se lett teljesen elege. Az anyag nem veszett el, csak átalakult. Finn honvédből zsoldossá egy bizonyos fegyverkereskedőnek, ki a Koko Hekmatyar névre hallgat, és igen meghatározó alakjává válik a hadsereg utáni életében.

Ráfoghatjuk, hogy az élete a munkája. Mindennapjai utazással, majd az ezt követő üzletek lebonyolításával telik. Szerepe a testőrségben, és annak megszervezésében, plusz a biznisz folyamatát negatívan befolyásoló személyek likvidálásában merül ki. Mivel lelkiismeretes munkaerő, így egy részben csapatának harcászati szinten tartás, és fejlesztés végett kiképzést is tart miután az egy kisebb rajtaütés során mesterlövész kollegájának tompora egy darabka ólommal gazdagodik. Hozzáteszem, a feltételezhető másik oka ennek az is, hogy előző tapasztalatok nyomása alatt nem szeretné még egyszer ledarizva látni az osztagát, főleg ha már úgy összeszokott a brigád, mint egy kis család. Koko Hekmatyar-al, munkaadójával pedig különösen jó viszonyt ápol, érte még a heteroszexualitását is félredobná. Ámbár ilyen jellegű kötődése viszonzatlan, Koko a sorozat folyamán kifejti, hogy Valmet bizony fontos neki.

Többnyire higgadt, békés személyiségnek tűnik, amíg nem baszogatják. Pozitívan ebből az állapotából Koko iránti rajongása, és felőle érkező figyelme tudja kizökkenteni leginkább, kissé olyan kutya módra. Negatívan pedig a múltjából eredő bosszúszomja és szorongása az ami hajtó erőként szolgál. Ennek célja egy korábbi afrikai kiküldetés tragikus kimeneteléért (melyet már részben említettem) felelős személy, Chan Guoming, ki annak idején rajtaütött Valmet emberein, mely akció során Valmet maradt meg egyedüli túlélőként a brutális vérengzés során. Innen fogva kényelmetlenül is érzi magát, mikor később újra Afrikába viszi az útja, de mikor nyomra lel, bosszúja tárgyának hollétét illetően, nem habozik megragadni az adódó alkalmat, hogy kihúzzon mindent, akiből éppen kell. Amúgy pedig ember legyen a talpán, aki komolyabban kiakasztja, majd élve távozik.

Ő egy igazi szétgyúrt mogyiroppantó állat, akkora lufikkal, hogy egy cirkuszi bohóc is sírva fakadna rajtuk. A grafika a nagy részletességgel emeli ki mindezt, de főleg akkor látszik, hogy mennyire gyurma, mikor éppen a szabadságolós strandolós rész van. Akkor nagy csodálatnak is örvend a férfitársaság köreiben. Csak hát a balfaszok túl messzire mennek, ezért valaki szárnyra is kél, csak nem épp a Redbulltól, hanem egy jól irányzott állcsúcson rúgástól : P Anno, hogy fél szemére megvakult, abszolút nem tűnik számára hátránynak, mivel mint környezetében mindenki, nagyon jól bánik számos lőfegyverrel, de a lopódzás és a késes közelharc az, amiben igazán ott van a szeren, és villant olyanokat, hogy az enemy füle kettéáll. Mesterfokon képes kést késsel, kést pisztollyal variálni, olyan szinten, hogy a sorozat alatt a hasonló harcstílussal rendelkező kihívói sorra elbuktak. Üröm az örömben, hogy ez a képessége Chan által rámért csapás hatására fejlődött ki, amolyan lemásolásos szinten, mivel ő anno ugyanezen módszerrel hajtotta végre azt a bizonyos mészárlást. A másolat viszont, hogy túlszárnyalja még az eredetit is.

Családi hátterét annyira nem fejtegetném, annyit érdemes tudni, hogy katonai szolgálatot teljesítő felmenőkkel és rokonokkal rendelkezik, mely hatására választotta ő is ezt a pályát. Azt, hogy ők mit tudnak Valmet-ről a leszerelése után, vagy hogy milyen kapcsolatban állnak vele nem került említésre.