Hurkatöltő… : D Mára csinálunk egy kis megapakkot ilyen tucatizékből, hogy legyen örvendés ^^

Gremory Rias

Mit is írhatnék egy komolytalan fanservice anime (HighSchool DxD… már a név is semmitmondó… nevetséges) még komolytalanabb főszereplőjéről, kinek egyetlen pozitívuma a bájainak ábrázolása? Hát igen, erősen “futottak még” kategóriás, de most ló nincs, így be kell érni a szamárral is. Aki nem akarja megnézni az egészet, de valamennyire mégis kíváncsi volna az adott cuccra, hát bátran ajánlom az opening/ending megtekintését, mert egész jól fedi azt, hogy mi is fog történni az elkövetkezendő 12 részben. Amolyan sűrített verzió. Risza-risza! : D

 

Rias Gremory egy totálisan egyszerű archetípusa annak amit ma az anime-kben eyecandy karakternek nevezünk. Kedves, és megértő személyiség, nagy felelősségtudattal, szituációtól függően szigorú fellépéssel, és egy baszottul deep slamasztikával, melyet persze a későbbiekben elővesznek mint eszközt, csak hogy valamivel kitöltsék a 12 részes műsorhosszt. Az agya nyilvánvalóan a totálisan mindenféle egyéniséget nélkülöző, jellemtelen (ezáltal a néző célközönséghez hasonuló) hímnemű főszereplőnk körül forog. Akit hívjunk mondjuk most Issei-nek… lehetne például Gerzson is, valszeg az se tűnne fel senkinek, ha netalántán egyik pillanatról a másikra így hívnák a sorozatban a karaktert. Namost a helyzet az, hogy Gremory kisasszony nem egy átlagos, kollegista leányzó. Az első benyomások alapján olybá tűnik, hogy nem egy tipikus proli családból szalajtották, akinek éjszakás műszakban kell nyomnia a búrgerking drive-thru ablakánál az ipart minden nap, csak hogy abba az oskolába járhasson, ahová. Tehát pénz van dögivel. Ha pedig pénz van, pina státusz is van, mégpedig mi sem bizonyítja ezt jobban annál, minthogy különböző egyéb, hasonlóan jólszituált lánykákkal lakik egy helyen, akik minden kívánságát lesik. Ők a Gremory clan hű szolgái. Namost az igen kreatív alkotó urak (irónia vol. 2.) úgy gondolták, hogy az alapvetően faszveretésre koncentráló animuba nem lesz elég csupán ennyi, mert hát kell valami plot is, kitalálták, hogy legyenek démonok, meg angyalok is, mer az úgy tökre adná. Hát nehogy má az ő ecchijük egy szimpla iskolai életes valami legyen!

Így aggatták rá Rias-ra azt, hogy ő démon, mindenféle powermagic-kekkel, amit szerintem inkább felejtsünk is el, mert az egészre kb. annyi hangsúlyt fektettek, mint amennyi kábelt egy etióp kisgyerek a rosszabb napokon. Ha akar, növeszt denevérszárnyakat ROFL, meg tol ilyen mindent elpusztító dark energy lófaszt, amit nyilvánvalóan csak az nem véd ki aki nem akarja, azt csókolom. Najó, meg tud ilyen milliószor látott klisévarázslatokat, meg hasonlókat, de ezek láttán szerintem még Louise (Zero no Tsukaima) is kínosan elvigyorodna a második évad tájékán, nem hogy egy olyan néző, aki még úgy jártasabb is a fantasy-ban. Szóval mocskosul fantáziadús az egész, csak úgy sugárzik, hogy mennyit ötletelhettek rajta.

Mivel nyilván kellett valami, amiben lehet villantani a karaktert, mert önmagában nem lenne eladható, így ugye jön a szokásos démonok vs. angyalok, démonok vs. démonok konfrontáció, melyek során a műfajra jellemzően több ruhaszövet potyog a földre, mint kiontott vér. Nagy okosságokat, meg elképesztő harcokat ne is várjunk mert nem lesznek. De nem baj!! Hiszen lesz helyette fanservice dögivel, meg  Ger… izé, Issei harcedzése és hősködései, meg nagyon mély drámázás, múlt, “Szabadítsuk Ki Willy”-t, meg minden nyalánkság. Apropó, a kangörcsös majomparádé főszereplőnk, akinek szintén démonná kellett válnia, mert ő a “kiválasztott” (meg a nagy lószart, csak azért kellett hogy ne lógjon ki annyira a storyból, meg hogy valahogy összekössék a vörös csöcsivel), arra rendeltetett, hogy megakadályozza Rias borzasztóan mély, és szomorú sorsának kibontakozását. Ajj, micsoda plot lesz itten mi? Ki gondolta volna. : D

Na de nem is pazarlok már több szót erre az egészre, összességében Riassal nincs probléma, mert alapvetően el lehet nézegetni néha egy-egy ilyen szódával elmegy kategóriás csupacsöcs karaktert, hogy mi lesz vele. A gond csak az, hogy az ilyen, és ezek köré épülő animukból divat lett, és mocskosul nagy a szaporulat manapság.